Как протича прегледът при ревматолог?

Ревматичните заболявания често имат сложен ход и характер, което затруднява тяхната диагностика. Който добре разпитва, добре диагностицира. Ето защо Вашият ревматолог следва да Ви разпита обстойно и насочено във връзка с Вашите оплаквания. Фамилната анамнеза може да бъде много важна за диагностицирането на ревматично заболяване и също ще бъде снета.

След това ревматологът ще извърши физикален преглед чрез оглед, опипване на възпалените стави, измерване и преслушване, като прегледът може да варира значимо в зависимост от различните насочващи симптоми.

Ревматологът ще прегледа резултатите от всяко предварително изследване, проведено при пациента и може да назначи допълнителни лабораторни или образни изследвания за диагностициране и/или оценка на заболяването.

Всички тези изследвания ще бъдат комбинирани, за да се установи причината за Вашите оплаквания и да се разработи персонализиран план за лечение.

Препоръките за лечение могат да включват лекарства, насочване към физикална терапия, насочване към други специалисти или инжекции на стави или сухожилия.

Някои ревматични заболявания могат да бъдат трудни за диагностициране и може да изискват няколко посещения, за да може ревматологът напълно да разбере основния процес.

Разпространете мълвата
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *